Halılarınızı daha uzun ömürlü kullanabilmeniz için bazı tavsiyeler
Halınızı silkelemeyiniz ve çırparak temizlemeye çalışmayınız. Uygun periodlarda elektirikli süpürgeyle zorlamadan süpürünüz. Halınızı asla silerek temizlemeye çalışmayınız. Ev tipi makinalarla yapacağınız ara temizliklerde yıkamadan sonra durulama yapınız. Herhangi bir leke oluştuğunda lekeye mümkün olduğunca kurutmadan ancak profesyonel bir firmanın vereceği bilgi doğrultusunda müdahale ediniz. Sivri ayaklı eşyaları halı üzerine mümkün olduğunca koymayınız. Halınızı güneş ışığına direk maruz bırakmayınız.Mümkünse 2-3 ayda bir yönünü değiştirin.
Her leke çıkarılıyor mu? Lekelere garanti veriyor musunuz?
Her lekeyi çıkarma garantisi vermiyoruz.Ancak ön yıkama dahil yıkamanın her safhasındaϖhalıya ve rengine zarar verme riski olmayanϖ her çeşit halı ve lekede güvenle kullanılabilenϖtamamen bitkisel esaslı genel leke sökücüler kullanarak lekelere müdahale ediyor ve sabitlenmemiş olan bütün lekeleri çıkarabiliyoruz.
Halımı temizlettim ama bazı lekeler çıkmadı.Ne yapabilirim ?
Halınızı temizlettiğiniz firmanın ϖsözünü ettiğiniz lekeler üzerinde risk içermeyen gerekli bütün çalışmaları yapmış olduğuna inanıyorsanız;bundan sonrası için riski üstlenerek kararı siz vermelisiniz.Halınızı bu lekeli haliyle hiçbir yerde kullanamayacağınızı düşünüyorsanız halı temizleme firmanızı arayarak leke çıkarma çalışmaları sonucu halıda oluşabilecek bozulma ve renk atma risklerini kabul ettiğinizi belirtmelisiniz..
Halılar ne kadar sürede teslim alınıp-teslim ediliyor ?
Bazı ev sahipleri stor perdeleri uzun süre yıkamıyor. Yıkanmayan storlar bazı problemlere neden olabiliyor. Problemlerle karşılaşmamak için stor perdeleri zamanında yıkatmak gerekiyor. Stor perdeler, pek çok sebepten kirlenebiliyor. Stor perdelerin nasıl yıkandığını araştıran kişi sayısı artıyor. Stor perdeler yıkanmazsa karşılaşılabilecek sorunlar: •Perdeler, hastalık yayabilir. •Kirlenen storlar evin dekorasyonu bozabilir. •Kirli stor perdeleri göz zevkini bozar. Stor perdeleri yıkarken dikkatli olmak gerekiyor.
Leke çıkarma işleminde ilk yapılacak iş dökulen sıvının elektrik supurgesiyle emilmesini sağlamalı ve halı temizleyicisiyle temizlenmelidir. Temizleme işlemi bittikten sonra halı uzerinde bulunan nemli bölgenin kurutulması işlemini yapmak gerekmektedir. Temizlemenin yapıldığı bölgede bulunan halı iplikleri bir fırça yardımıyla dik duracak şekilde taranmalıdır.
Halınızda kullanacağınız leke çıkartıcıyı halınızın görunmeyen yerinde deneme yaptıktan sonra halınızın farklı bölgelerinde kullanmanızı tavsiye ederiz.Halı kullanımda elektrikli sobalardan ya da normal sobalardan uzak tutmaya özen göstermenizi tavsiye ederiz.
Halınızı direk guneş ışığına maruz kalacak şekilde konumlandırmamanızı tavsiye ederiz.